Kovářské kotlety od Ludmily Řezníčkové

Recept od naší posluchačky z Uherského Brodu.

Suroviny:
4 naklepané kotlety, 5 větších cibulí nakrájených nahrubo, 300 g nastrouhaného tvrdého sýra, 250 ml šlehačky nebo smetany, sůl, pepř.

Postup:
Do pekáčku poklademe nakrájenou cibuli. Poté vložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety.

Navrch nasypeme sýr a zalijeme smetanou. Pečeme přibližně 1 hodinu v předehřáté troubě dozlatova.

autor: Monika Brindzáková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.