Erteplová omáčka z Vlčnova
Recept na erteplovou omáčku od Marty Kondrové z Vlčnova zazněl v pondělí 19. května.
Suroviny:
brambory, sádlo, hladká mouka, malá cibule, kmín, sůl, okurek, vajíčko
Postup:
Uděláme jíšku na sádle bez cibulky. Nadrobno nakrájenou cibulku přidáme, až je jíška skoro hotová.
Zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme kmín a nové brambory (celé oškrábané). Vaříme a mícháme až jsou brambory měkké.
Poté osolíme a nastrouháme kvašený okurek (může být i sladkokyselý) a nakonec vyklepneme do omáčky vajíčko a promícháme.
Jíme s čerstvým chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka