Sladké pegáčky z Hrušek u Vyškova

Recept na sladké pegáčky od Jany Štefanové z Hrušek u Vyškova, zazněl v pátek 21. března.

Suroviny:
250 ml mléka, 1 droždí, 2 žloutky, špetka soli, 100 g cukru, 100 mll oleje, polohrubá mouka (množství takové, aby bylo těsto řídké), uvařená střední brambora z předchozího dne, sádlo na potření, cukr moučka a mák na posypání

Postup:
Bramboru nastrouháme na jemno a vytvoříme se všemi ingrediencemi těsto, které necháme vykynout.

Poté dáme na sádlem vymazaný plech a pečeme do růžova. Upečené a ještě vlažné krájíme na čtverečky.

Každý čtvereček rozkrojíme podélně a dílky otočíme rozkrojeným vzhůru. Klademe je těsně vede sebe, potíráme rozpuštěným sádlem a bohatě sypeme mletým mákem a cukrem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.