Rozinkové taštičky
Recept je z Apetýtu, kterým v úterý 17. prosince provázela Blanka Kovandová.
Ingredience:
300 g hladké mouky, 100 g mletých lískových oříšků, 125 g cukru moučka + 1 vanilkový cukr, špetka soli, 200 g másla, 1 vejce, 100 g lískových ořechů, 125 g rozinek (mohou být naložené v rumu), 100 g čokolády, 1 bílek a cukr na posypání
Postup:
Mouku, mleté oříšky, cukr, vanilkový cukr, studené máslo, vejce a špetku soli zpracujeme na těsto a dáme odpočinout.
Zvlášť si smícháme celé oříšky s rozinkami a nahrubo nastrouhanou čokoládou. (Náplň se dá obměňovat – letos jsem přidala roztlučené mandle, trochu sušených švestek a datlí, pokrájených na velikost rozinek).
Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka, která potíráme bílkem, na půlku klademe lžičkou náplň a přehneme – výsledkem je otevřená taštička (půlkolečko), s viditelnou náplní. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut. Po upečení poprášíme trochu cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.