Kotlety pečené na hlávkovém zelí s mrkví a bramborami
Páteční recept "z jednoho hrnce" slyšeli posluchači v Apetýtu od Marcely Vandrové.
Potřebujeme:
6 plátků masa - vepřovou kotletu nebo kuřecí řízky, plátky vepřového plecka či kuřecí čtvrtky, půl hlávky zelí nakrájeného na větší kousky, 400 g mrkve (nakrájené na větší kolečka), 2 cibule, česnek, sůl, pepř a syrové umyté brambory (omyté a se slupkou)
Postup:
Na dno vyššího olechu na pečení dáme nakrájenou mrkev, zelí, cibuli a česnek. Tuto směs promícháme a mírně posolíme.
Na zeleninu naklademe naklepané, osolené a opepřené maso.
Brambory dobře umyjeme a i se slupkou nakrájíme na kolečka. Poklademe na maso a také do volných míst mezi masem, posypeme kořením na americké brambory a ještě podle chuti dosolíme.
Pipravenou směs podlejeme decí vody a všechno najednou vložíme do trouby, kterou jsme mezitím roztopili na 170°C. Pečeme asi hodinu a půl. Délka pečení záleží na zvoleném druhu masa.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.