Kuře na kari a pórku s kokosovým mlékem

Recept z Apetýtu s Marcelou Vandrovou 29. dubna.

Suroviny:
4 plátky kuřecích prsíček nakrájených na větší kousky, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 4 pórky celé nakrájené najemno (opláchnuté), 3-5 stroužků česneku, 2 lžíce zelené pasty kari, 2 lžíce mletého koriandru, 250 ml drůbežího vývaru (může být i z kostky), 250 ml kokosového mléka

Postup:
V hluboké pánvi rozpustíme máslo s olejem a za občasného míchání osmažíme pórek, je potřeba, aby začal zlátnout – karamelizovat. Přidáme česnek na plátky a kari pastu a ještě asi 2 minutky za stálého míchání smažíme. Přidáme kousky kuřecího masa, které necháme zlátnout. Posléze přilejete vývar a kokosové mléko, promícháte, uvedete do varu a pak na mírém ohni necháte asi 2 minuty povařit. Do hotové dobroty přimícháte v závěru mletý koriandr, můžete případně koriandrem posypat porce až na talíři. Dobrotku podáváme třeba jen s křupavým pečivem, případně s rýží nebo těstovinami.

autor: Marcela Vandrová