Jehněčí kolínka pečené s česnekem a rozmarýnem

Recept Marcely Antošové z Apetýtu na Velikonoční pondělí 25. dubna.

Suroviny:
400 g jehněčí koleno s kostí, 2 brambory, fazole sterilovaná, bílá i červená, česnek, uzená slanina, čerstvý rozmarýn, čerstvý chřest, vegeta, sůl, cibule, olej

Postup:
Jehněčí kolínka nejprve namarinujeme, přičemž marinádu vytvoříme z rozdrcení česneku, soli, oleje a rozmarýnu. Marinování by mělo trvat nejméně dvanáct hodin. Takto připravená kolínka nejprve vaříme v páře, přibližně hodinu a pak dáme klasicky péct. Pečeme asi čtvrt hodinu. Zatím nakrájíme na malé kousky slaninu, orestujeme ji spolu s cibulkou, přidáme oba druhy fazolí, očištěný a předvařený chřest, dochutíme česnekem, vegetou a rozmarýnem. Podáváme s grilovanými bramborami.

autor: Marcela Antošová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.