Ušubraný regiment

Těmto malým nočkům připraveným na sladko se říkalo jinak také vojačky, nebo vojsko a děti je milují. Tento recept je od Radky Brtišové z obce Vysoká Pole, která těsto připravuje z tvarohu. Variant ale existuje spousta.

Budete potřebovat:

250 g domácího tvarohu
500 g hladké mouky (může být „půl na půl“ s polohrubou)
1 vejce

povidla
máslo
cukr

Postup:

1. Z tvarohu, mouky a vejce připravíme hladké těsto.

2. Z něj lžičkou tvoříme malé noky, které vaříme v osolené vodě asi 7 minut.

3. Pak přecedíme a prolijeme studenou vodou, abychom nočky šokově zchladili a rychle zastavili var.

4. V míse dochutíme máslem, povidly a trochou cukru a můžeme podávat.

autor: Zuzana Plíšková