Tvarohové koblihy bez kynutí

Recept od Anny Skořepové z Hrušovan nad Jevišovkou se od obvyklých receptů na koblihy zásadně liší: nejsou k němu totiž potřeba kvasnice a tedy ani není nutné čekat, až těsto vykyne. Nemusíte ani řešit čím a jak koblihy naplnit. Jsou totiž neplněné a obalují se v cukru.

Budete potřebovat:

250 g měkkého tvarohu
200 g hladké mouky
4 vejce
2 lžíce rumu
2 lžíce mléka
1 prášek do pečiva

Postup:

1. Ze surovin vypracujeme těsto, ze kterého lžící vykrajujeme menší kousky.

2. Kousky dozlatova smažíme v rozpáleném stoprocentním tuku.

3. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

4. Konzumujeme nejlépe ještě teplé.

autor: Zuzana Plíšková