Mrkvový krém s kokosovým mlékem a granátovým jablkem

Zpestřete si oběd touto mírně exotickou polévkou. Zuzka Plíšková tuhle polévku na talíři zdobí zrníčky granátového jablka.

Budete potřebovat:

plechovka kokosového mléka
1-2 hrnky vody nebo vývaru
2 cibule
1 kg mrkve
kůra z 1/2 citronu
citrónová šťáva
máslo
lžička strouhaného zázvoru
kari koření
2 stroužky česneku

granátové jablko
zakysaná smetana

Postup:

1. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme v něm zpěnit nasekanou cibulku.

2. Pak přidáme nasekaný česnek, citrónovou kůru, kari koření a zázvor a krátce orestujeme.

3. Do hrnce nasypeme očištěnou a nakrájenou mrkev a přilijeme vodu s kokosovým mlékem.

4. Zakryjeme a vaříme doměkka.

5. Pak vše rozmixujeme ponorným mixérem.

6. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.

7. Na talíři zdobíme lžíci zakysané smetany a zrníčky granátového jablka.

autor: Zuzana Plíšková