Mrkvové řezy
Anna Škvařilová z Říčan se naučila vařit vlastně z nouze. Maminka jí zemřela a pro své bratry a tatínka musela začít vařit sama. Začala proto sbírat recepty. O jeden se podělila i s posluchači Apetýtu.
Budete potřebovat:
250 g tuku na pečení
250 g strouhané mrkve
450 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
strouhaná jablka
skořice
vanilkový cukr
rozinky
POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.
Postup:
1. Tuk smícháme s mrkví, moukou a práškem do pečiva a připravíme těsto, které rozdělíme na dvě části.
2. Každou rozválíme a jeden z plátů přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
3. Rozprostřeme na něj strouhaná jablka s cukrem, skořicí a rozinkami a přikryjeme druhým plátem.
4. Pečeme ve vyhřáté troubě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.