Mrkvové řezy

Anna Škvařilová z Říčan se naučila vařit vlastně z nouze. Maminka jí zemřela a pro své bratry a tatínka musela začít vařit sama. Začala proto sbírat recepty. O jeden se podělila i s posluchači Apetýtu.

Budete potřebovat:

250 g tuku na pečení
250 g strouhané mrkve
450 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
strouhaná jablka
skořice
vanilkový cukr
rozinky


POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.

Postup:

1. Tuk smícháme s mrkví, moukou a práškem do pečiva a připravíme těsto, které rozdělíme na dvě části.

2. Každou rozválíme a jeden z plátů přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.

3. Rozprostřeme na něj strouhaná jablka s cukrem, skořicí a rozinkami a přikryjeme druhým plátem.

4. Pečeme ve vyhřáté troubě.

autor: Zuzana Plíšková