Medové karamelky
Začátek nového týdne si v Apetýtu osladíme. Vyrobíme si domácí medové karamelky – dobrůtku, na které si smlsnou velcí i malí.
Budete potřebovat následující tři ingredience:
- 1/8 l mléka
- 12 dkg medu
- 10 dkg cukru
Postup:
- V mléce rozpustíme med, přidáme cukr a vaříme tak dlouho, až se od vařečky táhnou nitky – pozor, ať se nepřipálí!
- Pak vylijeme na plech s pečícím papírem, necháme v chladu ztuhnout.
- Ostrým nožem namočeným ve studené vodě krájíme hmotu na karamelky na kostky.
- Kdyby náhodou nechtěly tuhnout, jsou málo povařené. Můžeme je dát zpět do hrnce a znovu vařit, až k výsledné podobě tuhé karamelové hmoty.
- Následně je vložíme do malých papírových košíčků a použijeme jako sladký dárek pro někoho blízkého.
Související
-
Sachr dortík
V pondělním Apetýtu nabízíme recept od našich posluchačů, tentokrát na sváteční sachr dortík.
-
Rychlý medovník
Sladce vstoupíme do prvního týdne roku 2021 a to receptem, ve kterém nesmí chybět med.
-
Domácí likér z ledových kaštanů
Mléko nebo smetana, vejce, cukr, koření a samozřejmě také trocha něčeho ostřejšího. Kombinace těchto ingrediencí je známá snad po celém světě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová