Masopustní anýzové třísky
Recept na třísky ze Želetic u Kyjova, zazněl ve pátek 7. března
Suroviny:
5 vajec, cukr, polohrubá mouka, anýz
Postup:
Zvážíme 5 celých vajec i se skořápkou. Podle toho kolik vejce váží, tolik budeme potřebujeme krystalového cukru. Poté jedno vejce odebereme a opět zvážíme. Podle nové váhy přidáme polohrubou mouku.
Smícháme všechny suroviny a vytvoříme těsto. Necháme alespoň 2 hodiny odpočinout.
Lehce pomastíme plech a tvořícím sáčkem nastříkáme na plech pásky těsta, dlouhé asi 12 cm. Posypeme anýzem a plech vložíme do rozehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme asi 7 minut.
Po vyndání plechu seškrábneme pásky nožem a ještě horké je namotáme na kovové trubičky. Necháme vychladnout, sundáme a můžeme konzumovat.
Tento recept pečeme třeba na ostatky nebo na jiné vhodné příležitosti. Dobrou chuť.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.