Maso na pivě paní Christine
Vyzkoušejte recept od kuchaře Dalibora Švarce z Bystřice nad Pernštejnem. Paní Christine byla prý levobočkem hraběte Vladimíra Mitrovského a recept na tuto dobrotu se našel v archivech při pátrání po historii původního dvora Mitrovských. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
půl kila vepřového masa (plecko, libový bůček)
půl litru světlého piva
vývar
2 stroužky rozetřeného česneku
kmín
mletý zázvor
muškátový květ
sůl, pepř
strouhaný suchý chléb
Postup:
1. Maso rozporcujeme na dílky, s minimem tuku dáme do kastrolu, přilijeme pivo, čtvrt litru studené vody, osolíme a přidáme všechno koření.
2. Uvaříme doměkka (během vaření můžeme přilévat pivo). Maso z vývaru vyndáme a obsah hrnce zahustíme strouhaným suchým chlebem (místo suchého můžeme přidat chléb měkký, který rozvaříme a rozmixujeme.
3. Maso vrátíme zpět do hrnce, zlehka povaříme a servírujeme. Podáváme s čerstvým chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.