Mangové osvěžení
Sladké mango je výborné ovoce pro přípravu osvěžujících lahůdek. Zuzka Plíšková doporučuje dva velmi jednoduché způsoby úpravy tohoto exotického ovoce.
Mangové lassi
Budete potřebovat:
- 350 ml mléka
- 250 g bílého jogurtu
- 2 střední manga
- mletý kardamom
- lžíci medu
Postup:
1. Mangovou dužinu nakrájíme na kousky a necháme zmrazit.
2. Smícháme mléko, jogurt, kardamom a med.
3. Spolu s mangem dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
4. Popíjíme vychlazené v horkých dnech.
Mangové nanuky
Budete potřebovat:
- 200 g bílého jogurtu
- 1 mango
- 1 lžíci moučkového cukru
- trochu strouhaného zázvoru
- čerstvou mátu
Postup:
1. Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na kousky.
2. Společně se zázvorem, jogurtem, mátou a cukrem rozmixujeme dohladka.
3. Rozdělíme do tvořítek na nanuky a necháme nejlépe přes noc v mrazáku.
Související
-
Mousse de mango
Dnes nás čeká poslední díl seriálu Mexiko na Moravě. Na závěr jsme si připravili tip na chutný dezert. To proto, aby naše mexické menu bylo kompletní.
-
Sušená dýně chutná lépe než mango. Jen je třeba vědět, jak na ni
Nejlepší dárky jsou ty, které pro své drahé sami vyrobíme. A může to být například i dárek jedlý. Co byste řekli sušenému ovoci?
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.