Mousse de mango

Dnes nás čeká poslední díl seriálu Mexiko na Moravě. Na závěr jsme si připravili tip na chutný dezert. To proto, aby naše mexické menu bylo kompletní.

Budete potřebovat:

  • 4 větší zralá manga
  • 1 plechovku kondenzovaného mléka
  • šťávu z jedné limetky
  • šlehačku na ozdobu

Postup:

  1. Mango oloupeme a rozmixujeme.
  2. Přidáme kondenzované mléko a vytvoříme hladký krém.
  3. Dochutíme limetkovou šťávou.
  4. Kondenzované mléko je hodně sladké, takže se nebojte a dejte klidně šťávu z celé limetky.
  5. Necháme vychladit, rozlijeme do misek a ozdobíme čerstvou šlehačkou.
  6. Můžeme přidat strouhanou čokoládu, lístek máty nebo nebo jahody.
zdroj: Tereza a Marek Lukasovi

Související

  • Ceviche de pescado

    Dnes si představíme pokrm ze syrových ryb - tedy ceviche (seviče). Je to typické jídlo přímořských oblastí střední a jižní Ameriky.

  • Salsa pico de gallo a guacamole

    V apetýtových receptech pokračujeme v seriálu Mexiko na Moravě. Dnes prozradíme recept na chutnou salsu pico de gallo.

  • Conchinita pibil (vepřové maso po yucatánsku)

    Další díl seriálu receptů Mexiko na Moravě. V minulém díle jsme se naučili připravovat kukuřičné tortilly, které jsou základem mexické kuchyně.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.