Ceviche de pescado

Dnes si představíme pokrm ze syrových ryb - tedy ceviche (seviče). Je to typické jídlo přímořských oblastí střední a jižní Ameriky.

Pro přípravu je velice důležitý výběr ryby. Musí být čerstvá s čistým bílým masem. Ideální jsou mořské ryby, například treska a halibut. Ze sladkovodních můžete zkusit například pstruha, štiku nebo mladého kapra. Ryba se neupravuje tepelně, ale marinuje se zcela ponořená v limetkové šťávě.

Na Ceviche de pescado budete potřebovat:

  • rybí filety
  • 4 sladká rajčata
  • 1 červená cibule
  • 1 svazek zeleného koriandru
  • šťáva ze 6 až 8 limetek (dle velikosti)
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Rybí filety nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, vložíme do misky a zalijeme limetkovou šťávou.
  2. Přiklopíme a dáme na 45 minut do ledničky.
  3. Maso v limetkové šťávě zbělá, ale zůstane pevné.
  4. Najemno nakrájíme rajčata, cibuli a koriandr.
  5. Vše smícháme a přidáme k rybě ve šťávě, nakonec dochutíme solí a pepřem.
  6. Podáváme ihned.

Ceviche můžou být předkrmem společně s kukuřičnými chipsy nebo se podávají jako hlavní jídlo s tortillami.

zdroj: Tereza a Marek Lukasovi

Související