Luhačovický špaček s pečeným bramborovým salátem

Posluchačka Dana z Luhačovic nám v Babských radách svěřila recept na Luhačovického špačka s pečeným bramborovým salátem. Tohle jídlo má šanci se stát u vás doma jedním z nejoblíbenějších!

Na přípravu masa budete potřebovat:

  • 250 g bůčku (pomletého)
  • 250 g hovězí sekané 
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 vejce
  • petrželovou nať
  • sůl, pepř
  • 1 lžičku sladké papriky
  • 1 cibuli na jemno nakrájenou

Vypracujeme placičky, každou potřeme hořčicí, položíme kousek klobásky a přebalíme plátkem anglické slaniny. Pečeme v troubě na 180 stupňů 30 minut.

Na pečený bramborový salát si připravíme:

  • 1/2 kg brambor
  • 300 g cibule 
  • 300 g červené řepy
  • tymián
  • sůl, pepř

Vše nakrájíme na plátky, dochutíme a pečeme taktéž na 180 stupňů 30 minut.

A ještě chybí domácí dresing:

  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 3 lžíce oleje
  • sůl, pepř

Po vyšlehání přidáme pažitku a zamícháme do bramborového salátu. Příloha se dá jíst teplá i studená.

Související