Luhačovický špaček s pečeným bramborovým salátem
Posluchačka Dana z Luhačovic nám v Babských radách svěřila recept na Luhačovického špačka s pečeným bramborovým salátem. Tohle jídlo má šanci se stát u vás doma jedním z nejoblíbenějších!
Na přípravu masa budete potřebovat:
- 250 g bůčku (pomletého)
- 250 g hovězí sekané
- 2 lžíce strouhanky
- 1 vejce
- petrželovou nať
- sůl, pepř
- 1 lžičku sladké papriky
- 1 cibuli na jemno nakrájenou
Vypracujeme placičky, každou potřeme hořčicí, položíme kousek klobásky a přebalíme plátkem anglické slaniny. Pečeme v troubě na 180 stupňů 30 minut.
Na pečený bramborový salát si připravíme:
- 1/2 kg brambor
- 300 g cibule
- 300 g červené řepy
- tymián
- sůl, pepř
Vše nakrájíme na plátky, dochutíme a pečeme taktéž na 180 stupňů 30 minut.
A ještě chybí domácí dresing:
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 3 lžíce oleje
- sůl, pepř
Po vyšlehání přidáme pažitku a zamícháme do bramborového salátu. Příloha se dá jíst teplá i studená.
Související
-
Slovenská baba podle posluchačky Sylvy
Posluchačka Sylva z Hranic nám pravidelně posílá zásobu zajímavých tipů do pondělních Babských rad, ale i důvtipných receptů. Dnes se s vámi o jeden z nich podělíme.
-
Může být oblíbené nebo nenáviděné. Připravte si letní lečo
Lečo je letní i zdravý pokrm a je legendou – buď ho milujete nebo nenávidíte.
-
Brambory zapečené s mletým masem a brokolicí
Nakoukněte s námi do kuchyně rozhlasových posluchačů. Za dnešní recept děkujeme paní Míle z Moravan u Brna.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka