Lívanečky Vlasty Buriana a Opečené nudle s tvarohem

Recepty z Apetýtu s Věrou Hotařovou z úterý 24. dubna.

Lívanečky Vlasty Buriana

Suroviny:
1/4 l kefíru, 3 vejce, 100 g krupicového cukru, 2 lžíce rumu, 130 g hladké mouky, špetka soli, olej, 9 vrchovatých lžic strouhaného kokosu, 2 lžíce rozpuštěného másla, 6 jablek, skořicový cukr

Příprava:
Do kefíru zakvedláme vejce, rum, máslo, pak sypké přísady a nakonec oloupaná, na plátky pokrájená jablka. Na rozpáleném oleji v lívanečníku smažíme dozlatova a na talíři sypeme skořicovým cukrem.
V originál receptu se má dát nejdřív těsto, pak plátky jablek a zase těsto Jsou dobré i studené.

Opečené nudle s tvarohem

Suroviny:
150 g vlasových nudlí, sůl, 4 lžíce oleje, 12 lístků šalvěje, 3 rajčata, menší cuketa, hruška, 300 g tvarohu, 6 plátků suchého salámu, šťáva ze 2 citronů, pepř

Příprava:
Nudle vaříme 2 minuty v osolené vodě, scedíme, zchladíme vodou a necháme okapat. Na pánev na rozehřátý olej po lžících dáváme hromádky nudlí. Přitiskneme a celkem opečeme 12 placiček z obou stran. Vyjmeme, osušíme na ubrousku a uchováme horké.

Šalvějové lístky krátce zpěníme na zbývajícím tuku, vyjmeme. Rajčata a cuketu nakrájíme na plátky, oloupanou hrušku na kostičky a salám na nudličky. Tvaroh rozetřeme se šťávou, osolíme, opepříme. Placičky poklademe zeleninou, přiložíme tvaroh a zdobíme hruškou, salámem a šalvějí.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.