Lívance z kyselého mléka

V dnešním Apetýtu pro vás máme lívance! Tedy recept na ně. Jejich název je odvozen od slova lít, protože se připravují z litého těsta.

Receptů na lívance najdeme nepřeberné množství. My jsme vybrali recept na lívance z kyselého mléka. Vyzkoušejte!

Budete potřebovat:

  • 500 ml kyselého mléka
  • hladkou mouku podle potřeby
  • 2 vejce
  • 1 lžíci cukru
  • olej

Postup:

  1. Smícháme mléko, vejce, cukr a mouku.
  2. Mouky sypeme tolik, aby těsto bylo husté, ale lité. Vše společně vyšleháme.
  3. V lívanečníku nebo na pánvi následně rozpálíme olej a smažíme lívance z obou stran.
  4. Zdobíme šlehačkou, jogurtem nebo sladkým tvarohem, marmeládou či ovocem. 

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.