Lívance z kyselého mléka
V dnešním Apetýtu pro vás máme lívance! Tedy recept na ně. Jejich název je odvozen od slova lít, protože se připravují z litého těsta.
Receptů na lívance najdeme nepřeberné množství. My jsme vybrali recept na lívance z kyselého mléka. Vyzkoušejte!
Budete potřebovat:
- 500 ml kyselého mléka
- hladkou mouku podle potřeby
- 2 vejce
- 1 lžíci cukru
- olej
Postup:
- Smícháme mléko, vejce, cukr a mouku.
- Mouky sypeme tolik, aby těsto bylo husté, ale lité. Vše společně vyšleháme.
- V lívanečníku nebo na pánvi následně rozpálíme olej a smažíme lívance z obou stran.
- Zdobíme šlehačkou, jogurtem nebo sladkým tvarohem, marmeládou či ovocem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.