Limonádové řezy

Malinovka je sycená limonáda

Jana Marková z Moravské Třebové si vlastní knížku recept vede už skoro padesát let. Mezi prvními tam přibývaly recepty na nejrůznější moučníky, které získala od své tety. Ten na limonádové řezy byl jedním z nich. Výběr příchuti je čistě na vás, nezapomeňte ale, že se ve výsledku otiskne, byť lehce. Takovou citrónovou nebo pomerančovou jistě nic nezkazíte. A určitě by měla být sycená, aby byl moučník ještě nadýchanější podobně jako ty, do kterých se přidává pouhá neochucená sodovka.

Budete potřebovat:

3 vejce
300 g cukru
8 lžic oleje
1 sycená limonáda (300 ml)
450 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

poleva:
80 g másla
200 g cukru
3 lžíce rumu
3 lžíce kakaa

Postup:

1. Vejce utřeme s cukrem a olejem.

2. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a limonádu.

3. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 180 stupních asi 30 minut.

4. Po upečení na ještě teplý moučník rozetřeme polevu, kterou připravíme tak, že máslo utřeme s cukrem, rumem a kakaem.