Lečo z mikrovlnky
Rychlé zeleninové jídlo, které máte za dvacet minut na stole. Recept poslal Josef Sedláček ze Žeravic.
Budete potřebovat:
základ:
rajčata
papriky
sůl
na dokončení:
1-2 klobásy
osmažená cibule
nové koření
bobkový list
sůl, pepř
2 vejce
mletá paprika
Postup:
1. Na přípravu polotovaru nakrájíme přiměřené množství rajčat a paprik na kousky, lehce osolíme a rozdělíme do zavařovacích sklenic se závitem (takzvaných omniovek).
2. Uzavřeme víčkem a v mikrovlnce zavaříme (na každou sklenici vychází zhruba 7 minut při 660 W).
3. Po zavaření uložíme ve sklepě.
4. K dokončení leča vezmeme tento základ (šťávy dáme jen část a dle potřeby přidáváme), dáme ho do nádoby vhodné do mikrovlnky a přidáme koření, cibulku a nakrájené klobásy.
5. Nádobu uzavřeme vhodnou pokličkou a ohříváme v mikrovlnce 10-15 minut na 660 W.
6. Přidáme rozkvedlaná vejce a ohříváme další 3-5 minut.
7. Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
8. Podáváme s pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.