Lečo z mikrovlnky

Rychlé zeleninové jídlo, které máte za dvacet minut na stole. Recept poslal Josef Sedláček ze Žeravic.

Budete potřebovat:

základ:
rajčata
papriky
sůl

na dokončení:
1-2 klobásy
osmažená cibule
nové koření
bobkový list
sůl, pepř
2 vejce
mletá paprika

Postup:

1. Na přípravu polotovaru nakrájíme přiměřené množství rajčat a paprik na kousky, lehce osolíme a rozdělíme do zavařovacích sklenic se závitem (takzvaných omniovek).

2. Uzavřeme víčkem a v mikrovlnce zavaříme (na každou sklenici vychází zhruba 7 minut při 660 W).

3. Po zavaření uložíme ve sklepě.

4. K dokončení leča vezmeme tento základ (šťávy dáme jen část a dle potřeby přidáváme), dáme ho do nádoby vhodné do mikrovlnky a přidáme koření, cibulku a nakrájené klobásy.

5. Nádobu uzavřeme vhodnou pokličkou a ohříváme v mikrovlnce 10-15 minut na 660 W.

6. Přidáme rozkvedlaná vejce a ohříváme další 3-5 minut.

7. Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.

8. Podáváme s pečivem.

autor: Zuzana Plíšková