Langoše ozvláštníte smetanou, koprem a slaninou. Zkuste i sladkou variantu podle Babských rad

Langoše jsou rychlá smažená dobrota, u které je základem kynuté těsto. Jeho výslednou chuť ovlivňuje i přidání kysaného mléka nebo jogurtu. Nejčastěji se podává osolený, potřený prolisovaným česnekem a posypaný sýrem.

Originálně ho můžete zkusit se zakysanou smetanou, do které přidáte kopr, a langoš před servírováním ještě posypete nadrobno nakrájenou vysmaženou anglickou slaninou.

Zkuste netradiční jablečné langoše, na které budete potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 2,5 dl mléka
  • 150 g bílého jogurtu
  • 150 g jablek
  • 20 g droždí
  • 20 g cukru
  • špetka prášku do pečiva

Postup:

  1. Jablka nastrouháme najemno, vše smícháme a zalijeme vlažným mlékem.
  2. Těsto necháme kynout nejlépe přes noc v chladu lednice.
  3. Následně tvoříme langoše, které smažíme ve vrstvě horkého oleje a podáváme posypané cukrem a skořicí, případně potřené povidly.

Související