Langoše ozvláštníte smetanou, koprem a slaninou. Zkuste i sladkou variantu podle Babských rad
Langoše jsou rychlá smažená dobrota, u které je základem kynuté těsto. Jeho výslednou chuť ovlivňuje i přidání kysaného mléka nebo jogurtu. Nejčastěji se podává osolený, potřený prolisovaným česnekem a posypaný sýrem.
Originálně ho můžete zkusit se zakysanou smetanou, do které přidáte kopr, a langoš před servírováním ještě posypete nadrobno nakrájenou vysmaženou anglickou slaninou.
Zkuste netradiční jablečné langoše, na které budete potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 2,5 dl mléka
- 150 g bílého jogurtu
- 150 g jablek
- 20 g droždí
- 20 g cukru
- špetka prášku do pečiva
Postup:
- Jablka nastrouháme najemno, vše smícháme a zalijeme vlažným mlékem.
- Těsto necháme kynout nejlépe přes noc v chladu lednice.
- Následně tvoříme langoše, které smažíme ve vrstvě horkého oleje a podáváme posypané cukrem a skořicí, případně potřené povidly.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.