Kvašená zelenina Franty Kocourka
Dvacet let uplynulo letos v červenci od smrti brněnského baviče, siláka a herce Franty Kocourka.
Postava Franty Kocourka je neoddělitelně spojena s městem Brnem, kde žil a působil. Udivoval své okolí nesmírnou fyzickou silou, ale k tomu byl i výborným bavičem s repertoárem často přesahujícím hranici černého humoru.
Josef Veselý natočil s Frantou Kocourkem rozhovor v roce 1991, pár měsíců před jeho smrtí. Franta Kocourek tehdy poskytl posluchačům recept na výbornou kvašenou zeleninu. Recept jste mohli slyšet v pořadu Siesta 29. července 2011 a my vám jej teď nabízíme k poslechu ze záznamu v našem audio archivu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.