Kuřecí ve smetanové kari omáčce

Kuřecí maso obsadilo v oblíbenosti strávníků druhé místo. Na jídelníčku se v našich domácnostech objevuje často a někdy jako by docházela inspirace na to, jak ho co nejlépe zpracovat.

Celý tento týden vám nabízíme masové recepty. Ten dnešní je jednoduchý – připravte si kuřecí maso ve smetanové kari omáčce.

Co budete potřebovat?

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 červené papriky
  • 1 větší cibuli
  • 1/2 pórku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • pepř, sůl
  • 1 lžíci kari
  • trošku sladké papriky
  • 2 kelímky smetany na vaření (12 %)
  • trochu vody na podlití

Postup:

  1. Nejdříve nakrájíme cibulku, pak maso na kostičky, papriku a pórek. Přidáme ke směsi olej a pepř, nesolíme! (maso by potom bylo tuhé a suché).
  2. Rozehřejeme pánev, bez oleje přidáme směs a restujeme až maso zbělá.
  3. Potom přidáme koření (papriku, kari, sůl) a vše krátce orestujeme.
  4. Podlijeme trochou vody. Až se vyvaří a maso je hotové, přidáme smetany a povaříme do zhoustnutí.
  5. Ochutíme pepřem a solí.
  6. Ideální přílohou jsou těstoviny nebo rýže.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.