Kuřecí ve smetanové kari omáčce
Kuřecí maso obsadilo v oblíbenosti strávníků druhé místo. Na jídelníčku se v našich domácnostech objevuje často a někdy jako by docházela inspirace na to, jak ho co nejlépe zpracovat.
Celý tento týden vám nabízíme masové recepty. Ten dnešní je jednoduchý – připravte si kuřecí maso ve smetanové kari omáčce.
Co budete potřebovat?
- 500 g kuřecích prsou
- 2 červené papriky
- 1 větší cibuli
- 1/2 pórku
- 2 lžíce olivového oleje
- pepř, sůl
- 1 lžíci kari
- trošku sladké papriky
- 2 kelímky smetany na vaření (12 %)
- trochu vody na podlití
Postup:
- Nejdříve nakrájíme cibulku, pak maso na kostičky, papriku a pórek. Přidáme ke směsi olej a pepř, nesolíme! (maso by potom bylo tuhé a suché).
- Rozehřejeme pánev, bez oleje přidáme směs a restujeme až maso zbělá.
- Potom přidáme koření (papriku, kari, sůl) a vše krátce orestujeme.
- Podlijeme trochou vody. Až se vyvaří a maso je hotové, přidáme smetany a povaříme do zhoustnutí.
- Ochutíme pepřem a solí.
- Ideální přílohou jsou těstoviny nebo rýže.
Související
-
Božská kuřecí polévka
Vyzkoušejte opravdu hustou a poctivou kuřecí polévku. Ta se může klidně stát hlavním chodem. Recept nám poslala paní Jana Dvořáčková z Hodonína.
-
Kuřecí špízy se sýrem
V úterním Apetýtu vybíráme opět z receptů vás posluchačů. Díky paní Františce z Břeclavi si s námi dnes můžete pochutnat na Kuřecím špízu se sýrem.
-
Kuřecí stehna s česnekovou omáčkou
Pokud máte pocit, že už jste při pečení kuřecích stehen vyzkoušeli vše, nenechte se mýlit. Dnes se s Apetýtem naučíte kuřecí stehna s česnekovou omáčkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka