Krůtí prsa ve slanině

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Krůtí maso s rozmarýnem

Jak připravit originální sváteční jídlo? Jedno vás dnes Apetýt naučí, budeme totiž péct krůtí prsa ve slanině.

Krůtí maso je dietní, snadno stravitelné a obsahuje vysoké množství bílkovin, zinku, železa a vitaminu B12. Je oblíbené zejména v Severní Americe, kde se tradičně konzumuje jako součást kulturně významných akcí jako je Den díkůvzdání a Vánoce. Je sice teprve říjen, ale dobrý recept se hodí vždycky.

Co budete potřebovat?

  • 1,5 kg krůtích prsou v celku
  • 200 g slaniny
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 6 snítek čerstvého rozmarýnu
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce steakového koření
  • 6 stroužků česneku, rozdrcených

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. V malé misce smíchejte balzamikový ocet a olivový olej.
  3. Ze 4 snítek rozmarýnu a 4 snítek tymiánu odrhněte lístky, nasekejte je a spolu se steakovým kořením a česnekem přidejte do misky.
  4. Marinádou dobře potřete krůtí prsa ze všech stran, trochu si nechte stranou na dokončení.
  5. Prsa obalte slaninou.
  6. Pokud jsou proužky slaniny kratší, připevněte je kuchyňským provázkem. Maso poté vložte do pekáčku, potřete je zbytkem marinády, posypte trochou koření a přihoďte zbylé bylinkové snítky.
  7. Pečte zhruba hodinu.
  8. Před porcováním nechte maso v pekáčku chvíli odpočinout.

Tip: Krůtí prsa výborně chutnají s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem.

Související

  • Brokolicové smaženky

    Apetýt nabízí recept na brokolicové smaženky. Jsou přesně ten typ letního jídla, které bude výborně chutnat s čerstvým salátem z vaší zahrádky.

  • Krkovička na medu

    Pondělní recept potěší milovníky masa. Originální je v něm spojení slané a sladké chuti. Apetýt pro vás má krkovičku na medu.

  • Zdraví prospěšný chleba

    Zdravý chleba, o kterém se vám zatím možná ani nesnilo. Pojďte ho společně s Apetýtem vyzkoušet!