Krůtí omeleta se špenátem a bezlepkové Ovocné řezy

Krůtí omeleta se špenátem
(recept zazněl v Apetýtu 1. května 2006)
360 g masa z pečené nebo restované krůty, 200 g strouhaného sýra, 8 vajec, 8 lžic oleje, 100 g špenátových listů, sůl

Dvě rozšlehaná vejce osolíme, rozlijeme na rozpálenou pánev s trochou tuku, přidáme ¼ krůtího masa a stejný díl sýra. Lehce zapečeme a poklademe listy špenátu.
Omeletu přeložíme na půl a ještě chvíli dopečeme. Takto připravíme i tři další omelety. Podáváme s bramborem, zeleninovým salátem nebo pečivem.

Ovocné řezy (bezlepkové)

6 vajec, 100 g másla, 150 g moučkového cukru, 70 g hladké sójové mouky, 80 g Solamylu, 1/4 balíčku kypřicího prášku, 600 g čerstvého nebo kompotovaného ovoce, tuk na vymaštění pekáče

Změklé máslo a polovinu dávky cukru rozetřeme, postupně přidáme žloutky a utřeme do pěny. Do tuhého sněhu z bílků zašleháme nadvakrát cukr a ušleháme znovu ušleháme. Spojíme s žloutkovou pěnou a lehce vmícháme prosátou sójovou mouku, Solamyl a kypřicí prášek. Těsto nalijeme na hodně vymaštěný pekáč, povrch uhladíme, poklademe očištěným, případně pokrájeným nebo odpeckovaným ovocem (nebo odkapaným kompotovaným ovocem) a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Recept Apetýtu

Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Najděte si svůj recept.
Navštivte internetový magazín o jídle a životním stylu FoodLife.cz


FoodLife.cz