Krevety se zeleninou
V úterních apetýtových receptech s námi můžete zavítat do kuchyně sportovců. Dnes se vydáváme do kuchyně brněnského házenkáře a trenéra Michala Dostalíka. A stejně jako minule si pochutnáme na krevetách, jen tedy na trochu jiný způsob.
Budete potřebovat:
- krevety
- rýžový olej
- červenou papriku
- mrkev
- žampiony
- sojové klíčky
- bambusové výhonky
- fazolové lusky
- červené thajské kari (hodně pálivé, tedy dát jen trošku)
- rybí omáčka
- sůl
- pepř
Postup:
- Rozpálíme pánev, přidáme olej, do kterého dáme trošku červeného thajského kari, a orestujeme krátce (asi minutu) krevety.
- Poté dáme krevety bokem.
- Na oleji, na kterém jsme krevety restovali, pak připravíme všechnu zeleninu.
- Nakonec zalijeme směs na pánvi kokosovým mlékem.
- Chvíli dusíme a pak dochutíme solí, pepřem, rybí omáčkou a případně dalšími ingrediencemi podle vlastní chuti.
- Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi, které zalijeme omáčkou, a až nakonec dáváme krevety.
Související
-
Krevety s cherry rajčátky
V úterních apetýtových receptech vás nově zveme do kuchyně sportovců. Začínáme u brněnského házenkáře a trenéra Michala Dostalíka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.