Kapustové karbanátky

Ať už si maso nedopřáváte vůbec nebo si od něj zkrátka chcete jen na chvilku odpočinout, jsou tu pro vás páteční apetýtové recepty. Dnes je naší hlavní ingrediencí kapusta. Obsahuje velké množství vlákniny, která příznivě působí na naše trávení. V kuchyni ji pak můžeme vařit, dusit, smažit, zapékat nebo ji připravit zadělávanou. My si z ní dnes v Apetýtu připravíme karbanátky.

Budete potřebovat:

  • 300 g hlávkové kapusty
  • 100 g bílého tofu
  • 80 g jemných ovesných vloček
  • 1 střední cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • 2 lžičky slunečnicového oleje
  • 1 lžičku drceného kmínu
  • 1 lžičku sušené majoránky
  • 1 lžičku soli
  • pepř

Postup:

  1. Kapustové listy nejprve vaříme asi 10 minut. Poté je scedíme.
  2. Po zchladnutí vymačkáme z kapusty vodu.
  3. Následně ji nakrájíme najemno, stejně jako cibuli a česnek.
  4. Tofu rozdrobíme na kousky.
  5. V míse pak tyto ingredience smícháme s vejcem a vločkami.
  6. Směs také ochutíme, a to solí, pepřem, kmínem a majoránkou.
  7. Poté vše promícháme a vytvoříme karbanátky, které pak orestujeme z obou stran na pánvi.
  8. Podáváme s čerstvými bramborami nebo bramborovou kaší. 

Související

  • Salát z bulguru s rajčaty

    S rostoucími venkovními teplotami se vám možná bude hodit recept na něco lehce stravitelného. Přesně takový je dnešní bezmasý tip na salát z bulguru.

  • Špenátové knedlíčky s omáčkou z rajčat

    K přípravě následující bezmasé pochoutky budete potřebovat kromě špenátu především rajčata. Ta našemu zdraví prospívají díky obsahu přirozených antioxidantů.

  • Chřestový salát s rýží a dresinkem

    V pátečním Apetýtu pro vás vybíráme další bezmasý recept. A protože nám začala sezóna chřestu, naší hlavní ingrediencí bude dnes právě chřest.