Jemná domácí paštika

Čtvrteční recept Apetýtu vás naučí poctivou domácí paštiku. Ta je výborný předkrm nebo chutná svačinka, funguje skvěle i jako jedlý dárek, který můžete přinést na rodinnou oslavu. 

Potřebné ingredience:

  • 1 kg kuřecích jater
  • 300 g másla
  • 1 dcl smetany
  • 100 g cibulky
  • sůl, pepř
  • 100 ml červeného vína nebo koňaku
  • 2 snítky bylinek (například tymián)

Jak na to, si poslechněte v přiloženém audiu.

Související

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?