Jarní nádivka

Dnešní recept Apetýtu jaro doslova přivolává! Připravte si s námi jarní nádivku.

Budete potřebovat:

  • 200 ml mléka
  • 4 vejce
  • 2 jarní cibulky
  • 2 hrsti listů špenátu
  • 75 g másla
  • 200 g slaniny
  • 1 hrst petrželové natě
  • 2 hrsti mandlových lupínků
  • 5 ks pečiva
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Pečivo (housky či rohlíky) nakrájejte na kostky a nechte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 15 minut dosušit.
  2. Mezitím si nakrájejte slaninu na malé kostky (můžete i lehce orestovat), nakrájejte jarní cibulky nadrobno a překrájejte i listy špenátu a petržele.
  3. Pečivo přesuňte do mísy, nechte zchladnout, přidejte mléko, slaninu, cibulky, špenát, petržel (můžete dát i medvědí česnek, mladé kopřivy), sůl, pepř, hrst mandlových lupínků, muškátový oříšek a rozpuštěné máslo.
  4. Vejce rozdělte na žloutky a bílky, žloutky můžete dát rovnou do mísy k ostatním surovinám a bílky si vyšlehejte do sněhu se špetkou soli.
  5. V míse smíchejte všechny ingredience a nakonec zlehka přimíchejte sníh z bílků.
  6. Celou směs na nádivku poté zarovnejte do máslem vymazaného pekáčku či zapékací misky a posypte zbylými mandlovými lupínky.
  7. Pečte dozlatova, cca 20 – 30 minut (podle výšky).

Tip: Nadýchanou nádivku s mandlovými lupínky podávejte jako přílohu k masu nebo si ji dejte se zelninovým salátem jako odlehčený oběd či večeři.

Mohlo by vás zajímat