Hovězí žebra na červeném víně
Jak vaří kuchař? Na to odpovídají pondělní apetýtové recepty. Konkrétně tedy kuchař Oskar Klanert.
Budete potřebovat:
- 800 g hovězí žebra bez kosti
- cibule, česnek
- červené víno nebo pivo
- drcená rajčata v plechovce
- čerstvý tymián, rozmarýn
- sůl
- pepř
Postup:
- Rozpálíme kastrol a bez tuku vložíme žebra, která pustí vlastní tuk. Dále restujeme.
- Vyjmeme žebra.
- Na výpeku orestujeme cibuli s česnekem.
- Jakmile je cibule dozlatova, přidáme drcená rajčata.
- Opět restujeme. Zalijeme červeným vínem.
- Přidáme tymián, sůl, pepř a vrátíme tam žebra, která dusíme doměkka.
- Potrvá to asi pět až šest hodin.
- Jakmile jsou žebra měkká, svaříme malinko omáčku dohusta, vyjmeme tuhé větvičky rozmarýnu a tymiánu.
- Můžeme rozmixovat do hladka.
- Podáváme jen s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.