Horňácké recepty: Králík z Javorníku
Naše posluchačka paní Eva Jurenová z Javorníku se s námi podělila o recept na králíka.
Suroviny:
1 králík
5 stroužků česneku
2 cibule
K přípravě nálevu budeme potřebovat:
150 ml oleje
2 polévkové lžíce hořčice ( nejlépe pikantní )
2 lžíce kečupu
1 lžíce soli (i méně)
1 kávová lžička grilovacího koření
Postup:
1. Z ingrediencí zhotovíme nálev.
2. Králíka naporcujeme, vložíme do pekáče, zalejeme nálevem a necháme do druhého dne naležet.
3. Před pečením přidáme nasekaný česnek. Přikryjeme a pečeme v troubě vyhřáté přibližně na 180 až 190 stupňů do té doby, až je maso měkké.
4. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši nebo vařené brambory.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?