Horňácké recepty: Králík z Javorníku

Naše posluchačka paní Eva Jurenová z Javorníku se s námi podělila o recept na králíka.

Suroviny:
1 králík
5 stroužků česneku
2 cibule

K přípravě nálevu budeme potřebovat:
150 ml oleje
2 polévkové lžíce hořčice ( nejlépe pikantní )
2 lžíce kečupu
1 lžíce soli (i méně)
1 kávová lžička grilovacího koření

Postup:
1. Z ingrediencí zhotovíme nálev.

2. Králíka naporcujeme, vložíme do pekáče, zalejeme nálevem a necháme do druhého dne naležet.

3. Před pečením přidáme nasekaný česnek. Přikryjeme a pečeme v troubě vyhřáté přibližně na 180 až 190 stupňů do té doby, až je maso měkké.

4. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši nebo vařené brambory.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

klasika.jpg

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?