Francouzský toast

Ač má dnešní recept dopoledního Apetýtu název francouzský toast, historie říká, že jeho novodobá verze pochází z Ameriky.

Jako snídani ho dnes zná celý svět a pokud jste ho ještě nevyzkoušeli, je nejvyšší čas.

Budete potřebovat:

  • 4 tousty
  • 2 vejce
  • 50 g hořké čokolády
  • 2 banány
  • javorový sirup
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček vanilkového cukru

Postup:

  1. V misce prošleháme vejce, smetanu a cukr.
  2. Dva tousty posypeme nastrouhanou čokoládou, obložíme banány a přiklopíme zbylými tousty.
  3. Z obou stran opatrně namočíme do směsi z vajec a 2 minuty opékáme na pánvi z každé strany do zlatova.
  4. Na talířku tousty ozdobíme javorovým sirupem.

Související

  • Ptačí mléko

    Úplně první kuchařská kniha ve slovenštině vyšla v roce 1870 a sepsal ji Ján Babilon. My si ve čtvrtečním Apetýtu připravíme slovenský recept s názvem „Ptačí mléko.“

  • Chlebové uzlíky

    Za receptem Apetýtu se vydáme do jihomoravských Čejkovic, kde v areálu starého zdevastovaného Havlíčkova mlýna vybudovali centrum čaje a bylinek – SONNENTOR.

  • Sachr dortík

    V pondělním Apetýtu nabízíme recept od našich posluchačů, tentokrát na sváteční sachr dortík.