Francouzský toast

Ač má dnešní recept dopoledního Apetýtu název francouzský toast, historie říká, že jeho novodobá verze pochází z Ameriky.

Jako snídani ho dnes zná celý svět a pokud jste ho ještě nevyzkoušeli, je nejvyšší čas.

Budete potřebovat:

  • 4 tousty
  • 2 vejce
  • 50 g hořké čokolády
  • 2 banány
  • javorový sirup
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček vanilkového cukru

Postup:

  1. V misce prošleháme vejce, smetanu a cukr.
  2. Dva tousty posypeme nastrouhanou čokoládou, obložíme banány a přiklopíme zbylými tousty.
  3. Z obou stran opatrně namočíme do směsi z vajec a 2 minuty opékáme na pánvi z každé strany do zlatova.
  4. Na talířku tousty ozdobíme javorovým sirupem.

Související

  • Ptačí mléko

    Úplně první kuchařská kniha ve slovenštině vyšla v roce 1870 a sepsal ji Ján Babilon. My si ve čtvrtečním Apetýtu připravíme slovenský recept s názvem „Ptačí mléko.“

  • Chlebové uzlíky

    Za receptem Apetýtu se vydáme do jihomoravských Čejkovic, kde v areálu starého zdevastovaného Havlíčkova mlýna vybudovali centrum čaje a bylinek – SONNENTOR.

  • Sachr dortík

    V pondělním Apetýtu nabízíme recept od našich posluchačů, tentokrát na sváteční sachr dortík.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...