Dýňové zelí z Rebešovic
Recept na dýňové zelí od Věry Klímové z Rebešovic.
Suroviny:
1 dýně, 2 polévkové lžíce cukru, 1 lžička soli, 1 polévková lžíce octa, 3 lžíce polohrubé mouky, 300 ml vody, špetka kmínu, 1 cibule
Postup:
Zelenou, ještě nezralou, dýni rozkrájíme na osminky a očistíme od slupky a od jadřince.
Poté nastrouháme na větší kousky (jako okurky) a dáme do hrnce s vodou.
Přivedeme do varu, zamícháme a přidáme cukr, sůl, kmín a vaříme půl až třičtvrtě hodiny do měkka.
Zaprášíme moukou, přidáme ocet a na drobno nakrájenou usmaženou cibulku. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.