Drobénková buchta ze Skoronic
Recept na drobénkovou buchtu, od paní Kristy Vávrové ze Skoronic, zazněl v Apetýtu 15. července.
Suroviny:
500 g hladké mouky, 200 g cukru krystalu, 200 g másla, 1 vejce, 1 prášek do pečiva
Suroviny na těsto:
2 tvarohy, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 500 ml mléka
Postup:
Drobénku připravíme smícháním hladké mouky, cukru, másla, vejce a prášku do pečiva.
Polovinu této drobénky vysypeme na plech, druhou schováme na posypání.
Ze surovin na těsto si připravíme řídké těsto a nalijeme na drobenku.
Druhou částí drobenky těsto posypeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.