Drobénková buchta ze Skoronic
Recept na drobénkovou buchtu, od paní Kristy Vávrové ze Skoronic, zazněl v Apetýtu 15. července.
Suroviny:
500 g hladké mouky, 200 g cukru krystalu, 200 g másla, 1 vejce, 1 prášek do pečiva
Suroviny na těsto:
2 tvarohy, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 500 ml mléka
Postup:
Drobénku připravíme smícháním hladké mouky, cukru, másla, vejce a prášku do pečiva.
Polovinu této drobénky vysypeme na plech, druhou schováme na posypání.
Ze surovin na těsto si připravíme řídké těsto a nalijeme na drobenku.
Druhou částí drobenky těsto posypeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka