Drobénková buchta ze Skoronic

Recept na drobénkovou buchtu, od paní Kristy Vávrové ze Skoronic, zazněl v Apetýtu 15. července.

Suroviny:
500 g hladké mouky, 200 g cukru krystalu, 200 g másla, 1 vejce, 1 prášek do pečiva

Suroviny na těsto:
2 tvarohy, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 500 ml mléka

Postup:
Drobénku připravíme smícháním hladké mouky, cukru, másla, vejce a prášku do pečiva.

Polovinu této drobénky vysypeme na plech, druhou schováme na posypání.

Ze surovin na těsto si připravíme řídké těsto a nalijeme na drobenku.

Druhou částí drobenky těsto posypeme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.