Drobénková buchta ze Skoronic
Recept na drobénkovou buchtu, od paní Kristy Vávrové ze Skoronic, zazněl v Apetýtu 15. července.
Suroviny:
500 g hladké mouky, 200 g cukru krystalu, 200 g másla, 1 vejce, 1 prášek do pečiva
Suroviny na těsto:
2 tvarohy, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 500 ml mléka
Postup:
Drobénku připravíme smícháním hladké mouky, cukru, másla, vejce a prášku do pečiva.
Polovinu této drobénky vysypeme na plech, druhou schováme na posypání.
Ze surovin na těsto si připravíme řídké těsto a nalijeme na drobenku.
Druhou částí drobenky těsto posypeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.