Domácí bulky na hamburgery
Co může byt lepší něž pořádný hamburger podávaný v domácí bulce?
Budeme potřebovat:
240 ml teplé vody
40 ml vlažného mléka
2 lžičky instantního droždí (20 g čerstvého droždí)
2 vejce
2,5 lžíce cukru
400 g chlebové mouky
50 g hladké mouky
2 lžičky soli
40 g másla
1. Mléko vodu, cukr a droždí smícháme a necháme vzejít kvásek. Obě mouky smícháme se solí, přidáme změklé máslo a prohněteme.
2. Zapracujeme kvásek a jedno vejce a důkladně zpracujeme v pružné hladké těsto. Mísu zakryjeme fólií, nebo sáčkem a necháme asi dvě hodiny kynout.
3. Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta tvarujeme přibližně stejně velké bulky. Klademe je na papír s dostatečnými rozestupy a pod utěrkou necháme ještě alespoň hodinu kynout.
4. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Rozšleháme druhé vejce s trochou vody a potřeme jím bulky. Posypat je můžeme mákem, nebo sezamovými semínky. Pečeme dozlatova asi 15 až 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...