Chlebíčková bramborová pomazánka
V pomazánce nenajdete majonézu ani máslo, ale celou řada dalších dobrých věcí, které ji dodají pestrou chuť. Co tedy budeme potřebovat?
Budete potřebovat:
- 100 g dopředu uvařených brambor
- 350 g ricotty
- 80 g žervé
- 1-2 kapie
- 1-2 lžičky hořčice
- sladkokyselé okurky
- šunka vcelku
- pažitka
- 2 vejce
- sůl, pepř
- citrónová šťáva
Postup:
- Uvařené vychladlé brambory najemno nastrouháme.
- Vejce natvrdo uvaříme.
- Papriku nakrájíme na slabé proužky, uvařená vejce, okurky a šunku nahrubo nastrouháme.
- Smícháme s bramborami, ricottou, žervé, hořčicí a dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
- Nakonec dle chuti doplníme nasekanou pažitkou.
- Používáme jako pomazánku na jednohubky nebo chlebíčky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.