Celerové smaženky
V Apetýtu vám řekneme, jak připravit celerové smaženky. Jídlo, které se díky snadné a rychlé přípravě může stát letním občerstvením pro rodinu nebo přátele.
Potřebovat budete:
- 1 velký celer
- 1 lžíci másla
- 1 šálek uvařené rýže
- 2 vejce
- vývar
- strouhanku
- olej na smažení
- citron
- sůl
Postup:
- Omytý a oloupaný celer nastrouháme na hrubém struhadle, vložíme do roezhřátého másla, podlijeme trochou vývaru a dusíme alespoň 15 minut.
- Potom přidáme uvařenou rýži, obojí podusíme.
- Polovychladlou směs spojíme dvěma žloutky, osolíme a podle potřeby ještě zahustíme strouhankou.
- Tvoříme placičky, které obalujeme v rozšlehaných bílcích a ve strouhance a smažíme na oleji.
- Po usmažení je dobré položit je na papírové ubrousky a zbavit je přebytečného oleje.
- Podáváme se salátem a tatarskou omáčkou.
Související
-
Celer čistí organismus a pomůže s revmatismem. Připravte si z něj kaši nebo ho naložte
Celer dokáže posílit trávicí systém a čistí organismus, pomáhá také s revmatismem a dokonce i odbourává stres. Jak celerovou bulvu ideálně očistit?
-
Celer zapékaný po milánsku
Celý tento týden vám nabízíme různé variace na celerové téma. Vyzkoušejte s Apetýtem zapékaný celer po milánsku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.