Bublanina s červenými hrozny
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
210 g hladké mouky
špetka soli
necelá lžička prášku do pečiva
kůra z jednoho citrónu
2 vejce
150 g krupicového cukru
80 ml mléka
půl deci oleje
5 lžic rozpuštěného másla
červené hrozny (nejlépe bez pecek)
Postup:
1. Mouku v míse smícháme se solí, práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přišleháme nejprve olej, mléko a máslo a poté zapracujeme po lžících mouku.
2. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, pak do ní nalijeme těsto a přidáme hrozny.
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupňů asi 35 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.