Bublanina „Blesk“
Na téhle bublanině trvá nejdéle pečení. Žádné kynutí ani hnětení. Za recept vděčíme panu Josefovi z Brna.
Budete potřebovat:
300 g polohrubé mouky
150 g rozpuštěného vlažného tuku
150 g moučkového cukru
250 ml mléka
2 vejce
1 prášek do pečiva
ovoce dle chuti
drobenka:
20 g strouhanky
50 g polohrubé mouky
50 g moučkového cukru
40 g másla
1 vanilkový cukr
Postup:
1. Ze základních surovin vypracujeme těsto.
2. Vlijeme těsto na vymaštěný a moukou vysypaný hlubší plech a stěrkou vyrovnáme na stejnou výšku.
3. Na těsto klademe ovoce a posypeme rovnoměrně drobenkou.
4. Pečeme při 175 °C dvakrát dvacet minut (po prvních dvaceti minutách plech otočíme).
5. Na plechu rozřízneme na porce a při servírování sypeme cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka