Bramborové hnědky ze Svatobořic-Mistřína
Další záhadný název z našeho archivu. Skrývají se pod ním plněné sladké bramborové nočky. Podávat je autoři receptu doporučují s mákem, cukrem a povidly.
Budete potřebovat:
1 kg brambor
250 g polohrubé mouky
100 g sádla nebo másla
vypeckované švestky nebo meruňky
povidla
mák
moučkový cukr
Postup:
1. Brambory uvaříme v mírně osolené vodě.
2. Jakmile jsou uvařené, přidáme mouku, promícháme s rozmačkanými bramborami a mírně provaříme.
3. V rozpáleném sádle nebo másle namočíme lžičku.
4. Nabíráme vždy půlku švestky nebo meruňky a obalujeme v těstě.
5. Tyto plněné nočky ještě teplé, promícháme s povidly a zasypeme mákem a cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka