Bramborové hnědky

Recept na bramborové hnědky ze Svatobořic - Mistřína, zazněl v úterý 4. března

Suroviny:
1 kg brambor, ¼ kg polohrubé mouky, 100 g sádla nebo másla, vypeckované švestky nebo meruňky, povidla, mák, cukr (moučka)

Postup:
Dáme vařit mírně osolené brambory. Až jsou uvařené přidáme mouku, promícháme s rozmačkanými bramborami a mírně provaříme.

V rozpáleném sádle nebo másle namočíme lžičku. Bereme jí švestku nebo půlku meruňky a obalujeme v těstě.

Tyto plněné nočky ještě teplé, promícháme s povidlím a zasypeme mákem a cukrem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.