Bramborové hnědky
Recept na bramborové hnědky ze Svatobořic - Mistřína, zazněl v úterý 4. března
Suroviny:
1 kg brambor, ¼ kg polohrubé mouky, 100 g sádla nebo másla, vypeckované švestky nebo meruňky, povidla, mák, cukr (moučka)
Postup:
Dáme vařit mírně osolené brambory. Až jsou uvařené přidáme mouku, promícháme s rozmačkanými bramborami a mírně provaříme.
V rozpáleném sádle nebo másle namočíme lžičku. Bereme jí švestku nebo půlku meruňky a obalujeme v těstě.
Tyto plněné nočky ještě teplé, promícháme s povidlím a zasypeme mákem a cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka