Bleskurychlá zmrzlina
Že na domácí zmrzlinu potřebujete speciální drahé nástroje? Tenhle recept Zuzky Plíškové dokazuje, že to tak není. Potřebujete jen dva různě velké uzaváratelné plastové sáčky. Vypsané ingredience stačí na jednu porci.
Budete potřebovat:
125 ml smetany na vaření
1 lžíce cukru
dle chuti: vanilka/karamelová poleva/nasekaná čokoláda/ořechy,...
zhruba 4 hrnky ledu
zhruba 6 lžic soli
Postup:
1. Potřebujeme dva uzavíratelné sáčky - jeden velký a jeden menší.
2. Do menšího dáme smetanu, cukr a přísady dle chuti.
3. Než ho uzavřeme, dostaneme z něj co nejvíce vzduchu.
4. Do většího sáčku vložíme led, sůl a uzavřený sáček se smetanou.
5. Z většího sáčku vytlačíme co nejvíce vzduchu a rovněž zavřeme.
6. Sáčkem pak důkladně třeseme 5-8 minut, dokud zmrzlina neztuhne (ruce si obalíme třeba utěrkou).
7. Menší sáček vyndáme z většího, otřeme sůl a vodu a vzniklou zmrzlinu můžeme hned konzumovat.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka