Blesková maďarská česnečka
Pokud máte po ruce kvalitní, je tahle polévka záležitostí na pár minut. Recept poslala posluchačka Jana.
Budete pořebovat:
1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
6 stroužků česneku
750 ml vývaru
250 ml smetany
vejce
kořenící polévková směs
sůl, pepř
na dokončení:
petrželka/řeřicha
chlebové krutony
Postup:
1. Na sádle krátce opečeme rozmačkaný česnek.
2. Zaprášíme moukou a opražíme.
3. Poté rozředíme vývarem, rozmícháme a povaříme.
4. Zalijeme smetanou a dochutíme solí, pepřem a kořenící polévkovou směsí.
5. Nakonec vmícháme rozkvedlané vejce.
6. Na talířích zdobíme nasekanou petrželkou nebo řeřichou a kostičkami chleba osmaženými na sádle.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka