Bezmasé karbanátky

Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Budete potřebovat:

1-2 vejce
2 mrkve
150 g uvařené rýže
150 g sýra
strouhanka
nasekaná petrželka
oregáno
sůl, pepř

Postup:

1. Sýr a mrkev nastrouháme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky.

2. V míse smícháme rýži s vejci, solí, pepřem, petrželkou a trochou oregana.

3. Přidáme podle potřeby strouhanku, aby vznikla hmota, ze které se nám budou dobré tvořit karbanátky.

4. Necháme chvíli odpočivat a pak tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a mažíme dozlatova ve vrstvě tuku.

5. Podáváme s bramborem, nebo zeleninovým salátem.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.