Bezmasé karbanátky
Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
1-2 vejce
2 mrkve
150 g uvařené rýže
150 g sýra
strouhanka
nasekaná petrželka
oregáno
sůl, pepř
Postup:
1. Sýr a mrkev nastrouháme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
2. V míse smícháme rýži s vejci, solí, pepřem, petrželkou a trochou oregana.
3. Přidáme podle potřeby strouhanku, aby vznikla hmota, ze které se nám budou dobré tvořit karbanátky.
4. Necháme chvíli odpočivat a pak tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a mažíme dozlatova ve vrstvě tuku.
5. Podáváme s bramborem, nebo zeleninovým salátem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.