Zvěřinové ragú
Pokud máte chuť na dobře zpracovanou zvěřinu, zkuste tohle ragú podle receptu Marty Drastichové z Rozhraní.
Budete potřebovat:
2 kg kančího, srnčího nebo dančího masa
1 kg cibule
hladká mouka
sádlo
mletá paprika
koření vhodné na zvěřinu (jalovec, nové koření, pepř, bobkový list)
500 ml červeného vína
Postup:
1. Maso dobře odblaníme, nakrájíme na kousky jako na guláš a obalíme v mouce.
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme a zpěníme na sádle.
3. Poté přidáme maso, které podusíme tak, aby se zatáhlo.
4. Posypeme mletou paprikou a přidáme gázu, nebo plátěný pytlíček, do kterého jsme zabalili koření na zvěřinu.
5. Osolíme, zalijeme vodou (nebo vývarem ze zvěřinových kostí) a dusíme na mírném plameni asi hodinu (podle stáří masa).
6. Když je maso skoro měkké, podlijeme červeným vínem.
7. Jakmile maso změkne, můžeme ještě zahustit moukou, vytáhneme gázový sáček s kořením a podáváme s domácím chlebem, nebo knedlíky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.