Zuzčiny oblíbené recepty: Čokoládová pěna
Oslaďte si život s receptem od naší moderátorky Zuzany Plíškové.
Suroviny:
200 g nasekané hořké čokolády
2 vejce
30 g krupicového cukru
2 lžičky kakaa
200 ml smetany ke šlehání
Postup:
1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
2. Vejce s cukrem důkladně vyšleháme - tak, aby směs zdvojnásobila svůj objem. Pak smícháme s čokoládou a kakaem.
3. V další míse vyšleháme smetanu a opatrně ji vmícháme do čokoládové směsi, aby vznikla kompaktní lehká hmota.
4. Rozdělíme ji rovnoměrně do skleniček a necháme alespoň dvě hodiny chladit v lednici. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou, ovocem a nastrouhanou čokoládou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?