Zuzčiny oblíbené recepty: Čokoládová pěna

Oslaďte si život s receptem od naší moderátorky Zuzany Plíškové.

Suroviny:
200 g nasekané hořké čokolády
2 vejce
30 g krupicového cukru
2 lžičky kakaa
200 ml smetany ke šlehání

Postup:
1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.

2. Vejce s cukrem důkladně vyšleháme - tak, aby směs zdvojnásobila svůj objem. Pak smícháme s čokoládou a kakaem.

3. V další míse vyšleháme smetanu a opatrně ji vmícháme do čokoládové směsi, aby vznikla kompaktní lehká hmota.

4. Rozdělíme ji rovnoměrně do skleniček a necháme alespoň dvě hodiny chladit v lednici. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou, ovocem a nastrouhanou čokoládou.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?