Zmrzlinové šátečky
Zmrzlina jako ingredience do těsta na šátečky? Ač to zní nezvykle, funguje to.
Budete potřebovat:
500 ml změklé vanilkové zmrzliny
350 g změklého másla
500 g hladké mouky
2 lžíce cukru
meruňková a rybízová marmeláda
Postup:
1. V robotu důkladně vyšleháme máslo se zmrzlinou (drobné hrudky nejsou na závadu).
2. Přidám mouku a cukr a vypracujeme těsto.
3. Rozdělíme ho na dvě části a necháme asi 2-3 hodiny v lednici (tak dlouho, aby se nám s ním dobře pracovalo).
4. Poté těsto na pomoučené ploše rozválíme a rádýlkem rozřežeme na čtverečky.
5. Doprostřed každého z nich klademe lžičkou marmeládu a poté spojíme dva protilehlé konce těsta, aby vznikl šáteček.
6. Pečeme asi 12 minut při 175 stupních.
7. Po upečení můžeme pocukrovat.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.