Zmrzlinové šátečky

Zmrzlina jako ingredience do těsta na šátečky? Ač to zní nezvykle, funguje to.

Budete potřebovat:

500 ml změklé vanilkové zmrzliny
350 g změklého másla
500 g hladké mouky
2 lžíce cukru
meruňková a rybízová marmeláda

Postup:

1. V robotu důkladně vyšleháme máslo se zmrzlinou (drobné hrudky nejsou na závadu).

2. Přidám mouku a cukr a vypracujeme těsto.

3. Rozdělíme ho na dvě části a necháme asi 2-3 hodiny v lednici (tak dlouho, aby se nám s ním dobře pracovalo).

4. Poté těsto na pomoučené ploše rozválíme a rádýlkem rozřežeme na čtverečky.

5. Doprostřed každého z nich klademe lžičkou marmeládu a poté spojíme dva protilehlé konce těsta, aby vznikl šáteček.

6. Pečeme asi 12 minut při 175 stupních.

7. Po upečení můžeme pocukrovat.

autor: Zuzana Plíšková