Zelný salát s pomerančem

V pondělních apetýtových receptech vás nově zveme do kuchyně Josefa a Stanislavy Senohrábkových. Příští rok oslaví společných 40 let manželství. A vaření je pro oba vášní.

Budete potřebovat:

  • 1 ks malá hlávka zelí
  • 1 pomeranč
  • 250 g zakysané smetany
  • 4-5 polévkových lžic sladké chilli omáčky
  • 1 polévková lžíce majonézy
  • cukr dle chuti
  • koprový ocet (lez i obyčejný)
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

  1. Zelí nakrájíme najemno.
  2. Pokud chceme, můžeme zelí předtím spařit horkou vodou, aby bylo měkčí, ale není to nutné.
  3. Scedíme a necháme okapat.
  4. Osolíme, promneme, opepříme podle chuti.
  5. Přidáme cukr a ocet, promícháme.
  6. Případně dokořeníme a dosolíme.
  7. Přidáme nadrobno nakrájený oloupaný pomeranč.
  8. Zamícháme zakysanou smetanu s majonézou a sladkou chilli omáčkou.
  9. Přidáme do salátu a opět promícháme.
  10. Dáme vychladit a podle chuti přidáme i šunku a vejce.
  11. Podáváme s pečivem.